Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sa predstavnicima "Bank of China Serbia"

Aktuelnosti

25.07.2017.

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sa predstavnicima "Bank of China Serbia"

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa predstavnicima "Bank of China Serbia" na čelu sa predsednikom banke gospodinom Liu Sijaofeijem.

„Otvaranje Kineske banke u Srbiji je veliki događaj za našu zemlju, prisustvo i poslovanje Kineske banke u Srbiji daje značajan doprinos daljem unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja. Nacionalni savet će nastojati da povezuje kinesko-srpske partnere, cilj nam je da se u Srbiji proizvodi roba koja će se izvoziti na evropsko tržište i na tome ćemo insistirati u razgovoru sa kineskim delegacijama. Želja mi je da se odnosi NR Kine i Republike Srbije razvijaju, mi smo oduvek bili prijatelji“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić.

Predsednik "Bank of China Serbia" gospodin Liuje Sijaofeije, izvestio je predsednika Nacionalnog saveta o poslovanju banke u proteklih šest meseci, naglasiviši da je glavni cilj politike poslovanja Kineske banke pružanje što boljih usluga srpskim preduzećima, uspostavljanje kontatka sa kineskim kompanijama koje bi proizvodile u Srbiji. „U konstantnom smo kontaktu sa kineskim proizvođačima koje podržavamo da dođu i investiraju u Srbiju, želja nam je da se srpski građani što više zapošljavaju. Kineska banka pruža apsolutnu podršku srpskim kompanijama koje žele svoje poslovanje da prošire na teritoriji NR Kine, kinesko tržište je veliko a srpski proizvodi po kvalitetu su jako dobri, istakao je predsednik Kineske banke u Srbiji.

Vlada NR Kine dala je podršku Kineskoj banci prilikom organizacije ekonomskog foruma koji će se održati u oktobru u Budimpešti, želja nam je da pomognemo srpskim preduzećima da se na najbolji način predstave i postignu adekvatne rezultate tom prilikom“, podvukao je predsednik "Bank of China Serbia", Liu Sijaofei.

Predsednik "Bank of China" Tian Guoli je iz Pekinga poručio predsedniku Nacionalnog savega gospodinu Nikoliću da pozdravlja osnivanje Nacionalnog saveta što ukazuje na to u kolikoj meri Srbija pridaje značaj saradnji sa Kinom. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je sa zadovoljstvom prokomentarisao nameru "Bank of China" da Beograd postane regionalni centar njene aktivnosti u jugoistočnoj Evropi. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik "Bank of China Serbia" Džu Lianći kao i član UO "Bank of China Serbia" Željko Sertić, član Nacionalnog saveta g. Ivan Mrkić kao i v.d. direktora Kancelarije Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom.

 Ukidanje pečata