Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom i predstavnicima IMS

Aktuelnosti

06.09.2017.

Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom i predstavnicima IMS

Beograd, 06. septembar 2017. godine – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Republici Srbiji gospodinom Li Mančangom, predstavnicima kineskih kompanija koje su zadužene za infrastrukturne projekte u Srbiji i predstavnicima Instituta za ispitivanje materijala Srbije.

Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom i predstavnicima IMS

Foto: agencija Fonet

Generalni direktor Instituta za ispitavanje materijala Srbije Vencislav Grabulov upoznao je ambasadora NR Kine Li Mančanga, kao i predstavnike kineskih kompanija, sa dosadašnjim radom Instituta, naglasivši da je Institut spreman da pruži podršku kineskim kompanijama u izgradnji kapitalnih objekata u Srbiji. Uputio je i poziv ambasadoru da zajedno sa kineskim naučnicima obiđe Institut, kako bi se uverio da isti poseduje najsavremenije laboratorije i ima dovoljno stručnog znanja.

„Da bi kineske kompanije koje izvode radove u građevinarstvu ili u oblasti energetike bile sigurne da je na ispravan način ugrađen kvalitetan materijal, Institut za ispitivanje materijala Srbije je institucija kojoj treba da se obrate. Institut predstavlja prestižnu naučnu i stručnu instituciju u Srbiji, koja ima više od 150 doktora nauka i magistara iz različitih oblasti i njihovo znanje treba iskoristiti“, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić.

 Ukidanje pečata