Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručiće Orden prijateljstva bivšem predsedniku Republike Srbije i predsedniku Nacionalnog saveta gospodinu Nikoliću

Aktuelnosti

31.10.2017.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručiće Orden prijateljstva bivšem predsedniku Republike Srbije i predsedniku Nacionalnog saveta gospodinu Nikoliću

Beograd, 31. oktobar 2017. godine – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo povećanjem obima robne razmene i nadu da će se nastaviti unapređenje ekonomskih odnosa dveju država, pre svega, kroz povećanje investicione saradnje.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin istakao je da poslednja ruska investicija vredna više od 300 miliona evra, izgradnja postrojenja Naftne industrije Srbije „Duboka prerada“ u Pančevu, koje će povećati efikasnost prerade, ukazuje na napredak srpsko-ruskih ekonomskih odnosa. „Rast trgovinske razmene nastaviće se i to je inicijativa Ruske Federacije“ podvukao je ambasador Aleksandar Čepurin.

Dvojica sagovornika konstatovali su važnost učešća predstavnika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom na sednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koja će se održati u decembru ove godine.

Ambasador Čepurin istakao je da poseta predsednika Nacionalnog saveta gospodina Nikolića Moskvi, prilikom koje će predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin uručiti Orden prijateljstva predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom gospodinu Tomislavu Nikoliću još jednom potvrđuje bratstvo i prijateljstvo naša dva naroda i ukazuje veliko poštovanje koje ruski narod ima prema doslednom stavu gospodina Nikolića da odnosi dva naroda treba uvek da se zasnivaju na bratstvu i međusobnom poštovanju.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin uručiće Orden prijateljstva bivšem predsedniku Republike Srbije i predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom gospodinu Tomislavu Nikoliću, na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Kremlju 04. novembra 2017. godine.

Na Dan narodnog jedinstva, predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin uručiće visoku državnu nagradu Ruske Federacije – Orden prijateljstva bivšem predsedniku Republike Srbije i predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom gospodinu Tomislavu Nikoliću za veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Ukaz o dodeli Ordena prijateljstva predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin potpisao je 30. maja 2017. godine.

 Ukidanje pečata