Naslovna » Aktuelnosti » Obraćanje bivšeg predsednika Republike Srbije i predsednika Nacionalnog saveta gospodina Nikolića prilikom otvaranja Kliničkog centra u Nišu

Aktuelnosti

17.12.2017.

Obraćanje bivšeg predsednika Republike Srbije i predsednika Nacionalnog saveta gospodina Nikolića prilikom otvaranja Kliničkog centra u Nišu

"Obraćanje bivšeg predsednika Republike Srbije i predsednika Nacionalnog saveta gospodina Tomislava Nikolića prilikom otvaranja Kliničkog centra u Nišu, 17. decembar 2017. godine:

Danas sam ispunjen ponosom i srećom. Ponosan sam na naprednjake koji nastavljaju da podižu Srbiju i da dokazuju da je moguće u kontinuitetu, svakog dana, činiti dela koja pomažu našoj državi i narodu. Srećan sam i zato što je Fondacija „Dragica Nikolić“ pomogla Kliniku za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju ovog centra sa oko 15.000.000 dinara, opremivši jednu operacionu salu na kardiohirurgiji.

Pozivam sve u Srbiji da i sami osete sreću davanja, da, u skladu sa svojim mogućnostima, i sami učine nešto za one kojima je pomoć potrebna. Građani, Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga, kao i građani sa Kosova i Metohije, od danas su bogatiji za priliku da sačuvaju ili povrate svoje zdravlje. Mudar čovek je rekao da zdravlje nadmašuje sva moguća dobra, tako znatno da je zdrav prosjak srećniji od bolesnog kralja. Predsedniku Srbije i Vladi želim da i dalje, još mnogo godina, uspešno obavljaju svoju misiju ozdravljenja nacije, i iskorenjivanja i onih zala za koja čak ni u ovom remek delu srpskog zdravstva nema leka. Neka je Jugu Srbije srećan iskorak u 21. vek."

 Ukidanje pečata