Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić sa delegacijom kineskog grada Nantong iz provincije Đangsu

Aktuelnosti

07.12.2017.

Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić sa delegacijom kineskog grada Nantong iz provincije Đangsu

Beograd, 07. decembar 2017. godine – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa delegacijom kineskog grada Nantong iz provincije Đangsu.

Sastanak predsednika Nacionalnog saveta gospodina Tomislava Nikolića sa delegacijom kineskog grada Nantong iz provincije Đangsu

Foto: agencija Fonet

Republika Srbija i NR Kina nastavljaju da grade dobre odnose na svim nivoima o čemu svedoči i uspeh koji je postignut potpisivanjem niza sporazuma između Srbije i NR Kine na nedavno održanom samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Budimpešti. Kinesko-srpski odnosi predstavljaju odličan primer saradnje u okviru "16 plus 1" inicijative, i Kina jeste jedan od naših najvažnijih partnera. Nacionalni savet će nastaviti da pruža apsolutnu i nedvosmislenu podršku nastavku unapređenja ekonomskih odnosa naših dveju država, kao i saradnji kineskih provincija i lokalnih vlasti u Srbiji.

Predstavnici kineskog grada Nantong na čelu sa Maom Sjaopingom podvukli su značaj sveobhvatno strateškog partnerstva o čemu su sporazum potpisali predsednik Tomislav Nikolić i predsednik NR Kine Si Đinping. „Današnji sastanak sa Vama i poseta naše delegacije Srbiji je potvrda nastavka inicijative „Jedan pojas, jedan put“. Želja nam je produbljivanje odnosa dveju država u oblasti infrastrukture, poljoprivrede, telekomunikacija, kulture, turizma, a posebno smo zainteresovani za unapređenje saradnje kineskih i srpskih gradova. Mehanizam saradnje uspostavnjen na nivou dve države želimo da primenimo i na lokalnom nivou sa ciljem sve većeg broja zajedničkih realizovanih i ugovorenih projekata između naših gradova“, istakli su predstavnici kineskog grada Nantong.

 Ukidanje pečata