Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine zaduženim za međunarodnu saradnju

Aktuelnosti

25.01.2018.

Sastanak sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine zaduženim za međunarodnu saradnju

Kina Srbiju smatra prijateljem, od srca podržavamo i očekujemo ekonomski i društveni napredak vaše države.

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Pekingu sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine zaduženim za međunarodnu saradnju, gospodinom Jang Điečom.

Sastanak sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine zaduženim za međunarodnu saradnju

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

„Srbija daje veliki doprinos sveobuhvatnom Strateškom partnerstvu, mi to veoma cenimo i verujemo da će se naši odnosi dalje razvijati. Predsednik Si vrednuje odnose i lično prijateljstvo koje ste godinama uspostavljali, njegova lična želja je bila da Vas u Pekingu ugostimo kao zaista iskrenog prijatelja i za to me je lično zadužio uz obavezu da Vam prenesem njegove najsrdačnije pozdrave. Kina Srbiju smatra prijateljem, od srca podržavamo i očekujemo ekonomski i društveni napredak vaše države. Našu podršku u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta možete da očekujete, i zahvalni smo srpskom narodu što je na našoj strani po pitanjima koja su za nas od vitalnog i nacionalnog značaja. Spremni smo da čujemo od Vas sve predloge praktične saradnje sa Srbijom gde mislite da može da se napreduje“, istakao je Jang Đieče.

Sastanak sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine zaduženim za međunarodnu saradnju

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

Kina će nastaviti sa ulaganjem u kapital i tehniku Železare, prva faza revitalizacije TN Kostolac je završena, počeli smo sa drugom fazom, nadamo se da će Srbija pružiti podršku za predviđene radove na Kostolcu A i B. Očekujem da ćete obaviti važne razgovore u Kini u narednima danima, Kina podržava moćne kompanije koje učestvuju u privatizacijama na osnovu tržišnih principa, istakao je član Politbiroa.

Jang je zamolio predsednika Nacionalnog saveta Nikolića da prenese iskrene pozdrave predsednika Sija, predsedniku Srbije Alelksandru Vučiću.

„Srbija je jedina država koja je formirala Savet za saradnju sa Kinom i to mnogo govori o želji ali i realnoj potrebi neprekidnog kontakta naših naroda, kao i daljeg unapređenja odnosa u svim sferama. Veza između Srbije i Kine je neraskidiva, saradnju smo počeli infrastrukturnim projektima zatim uspešnom privatizacijom Železare, nadam se i RTB Bora. Zahvalan sam predsedniku NR Kine Si Đinpingu što neprekidno brine o tome da li se osnažuje saradnja između naših država. Čestitam Vam uspešan 19. kongres i želim da ostvarite sve što ste sebi zadali kao ciljeve tokom Kongresa“ naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić tokom razgovora čestitao je članu Politbiroa postavljenje na višu funkciju.

 Ukidanje pečata