Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta sa delegacijom obišao je rudnik zlata i bakra kompanije Zijin

Aktuelnosti

26.01.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta sa delegacijom obišao je rudnik zlata i bakra kompanije Zijin

Radna poseta gradu Sjamen

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić nastavio je radnu posetu NR Kini, posetivši grad Sjamen.

Nakon srdačnog i veoma prijateljskog dočeka od strane predstavnika kineske kompanije Zijin predsednik Nacionalnog savete i zvaničnici Vlade Srbije razgovarali su sa predsednikom Upravnog odbora i izvršnim direktorom kompanije Zijin Mining Group Čen Đinghom.

Radna poseta gradu Sjamen

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

Tom prilikom Čen Đingh je naglasio veliki značaj činjenice da su predstavnici Nacionalnog saveta i Vlade Republike Srbije prihvatili poziv kompanije Zijin da prvenstveno posete kompaniju i da se lično upoznaju sa radom i dosadašnjim dostignućima ove kineske kompanije. Kineska banka od samog starta podržava i prati razvoj kompanije Zijin, i značajnu podršku daje upravo ideji privatizacije RTB Bora, istakao je izvršni direktor Čen Đingh.

„Narodi poput srpskog i kineskog koji imaju dugu tradiciju znaju da se prepoznaju i da međusobno grade iskreno prijateljstvo. U poslednje vreme došlo je do velikog broja investicija Kine u Srbiju, to je samo jedan od razloga zbog čega vam je srpski narod naklonjen“, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić zahvalivši se na veoma srdačnom dočeku delegacije iz Srbije.

Nakon razgovora sa predstavnicima kineske kompanije predsednik Nacionalnog saveta sa delegacijom obišao je rudnik zlata i bakra kompanije Zijin, kao i topionicu i valjaonicu upoznavši se sa visokim tehnologijama primenjenim u proizvodnji. Posetili su i geološki muzej rudnika Zijin koji je u vlasništvu ove kompanije a čiji je glavni cilj pomoć u edukaciji studenata i građana u oblasti rudarstva.

 Ukidanje pečata