Naslovna » Aktuelnosti » Razgovor predsednika Nacionalnog saveta sa delegacijom Orlovske oblasti

Aktuelnosti

31.01.2018.

Razgovor predsednika Nacionalnog saveta sa delegacijom Orlovske oblasti

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa delegacijom Orlovske oblasti na čelu sa zamenikom predsednika Vlade Orlovske oblasti Sergejem Filatovom.

Razgovor predsednika Nacionalnog saveta sa delegacijom Orlovske oblasti

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

„Vi ste mnogo radili na očuvanju jedinstva pravoslavnih naroda o tome svedoči i nagrada koju ste dobili od Fonda jedinstva pravoslavanih naroda, ruski narod je upoznat sa vašim naporima ka jačanju rusko-srpskog strateškog partnerstva i na tome smo Vam zahvalni. Cilj naše posete Srbiji je da uspostavimo kvalitativno nov vid odnosa i direktne veze Orlovske oblasti sa gradovima u Srbiji posebno u sferama trgovine, poljoprivrede, građevinarstva, saobraćaja, kao i sektoru informacione tehnologije. Orlovska oblast se posebno ističe u oblasti mašinogradnje, keramičkoj industriji i najvećoj količini proizvodnje žitarica po glavi stanovnika u Rusiji. U susedstvu Orlovske oblasti su okruzi sa 40-50 miliona stanovnika i zato nam je cilj da formiramo logistički centar koji bi bio središte trgovine robom iz Srbije u Rusiju i iz Rusije u Srbiju. Unapređenjem ekonomske saradnje kroz čvršće privredne veze naših gradova, regiona, jačaće i sveukupna ekonomska saradnja naših dveju država“, naglasio je zamenik predsednika Vlade Orlovske oblasti Sergej Filatov.

Razgovor predsednika Nacionalnog saveta sa delegacijom Orlovske oblasti

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

„Politički odnosi dveju država su na izvanrednom nivou, intezivno radim na tome da se i ekonomski odnosi naša dva naroda podignu na isti nivo. Spaja nas veliko prijateljsvo zajednička vera, tradicija, istorija, želim da nas istim intezitetom spaja i uspešna ekonomska saradnja. Privrednici iz Rusije u Srbiji mogu naći potpunu podršku za svoje investicije i spremnost na otvorenu saradnju“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić.

 Ukidanje pečata