Naslovna » Aktuelnosti » Strateško partnerstvo RTB Bor i kineske kompanije Zijin još više bi ojačalo prijateljstvo Srbije i Kine

Aktuelnosti

12.03.2018.

Strateško partnerstvo RTB Bor i kineske kompanije Zijin još više bi ojačalo prijateljstvo Srbije i Kine

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske kompanije Zijin Mining Group.

Nacionalni savet

agencija Fonet

Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić istakao je da bi nakon uspešne privatizacije Železare Smederevo, moguće strateško partnerstvo RTB Bor i kineske kompanije Zijin još više ojačalo prijateljstvo Srbije i Kine.

Predstavnici kineske kompanije Zijin su istakli da su ciljvi njihove kompanije dugoročni i da se politika poslovanja kompanije Zijin izdvaja po tome što veliku pažnju posvećuje zaštiti životne sredine, zadovoljavanju obostranog interesa u državama u kojima posluje, a ne samo čistog profita kompanije. Zijin će nastaviti sa daljim istraživanjima u cilju realizacije projekta - razvoja RTB Bor u vodeći svetski rudarsko topioničarski basen, koji uspešno posluje. Predstavnici kineske kompanije Zijin zahvalili su predsedniku Nacionalnog saveta gospodinu Nikoliću na pomoći u ubrzavanju procesa privatizacije RTB Bor kao i potpunom sagledavanju mogućnosti postizanja sporazuma između Zijin i RTB Bor.

 Ukidanje pečata