Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Si Đinping : Posebnu pažnju pridajem razvoju odnosa Kine i Srbije i cenim naš dugogodišnji dobar poslovni odnos i lično prijateljstvo

Aktuelnosti

29.03.2018.

Predsednik Si Đinping : Posebnu pažnju pridajem razvoju odnosa Kine i Srbije i cenim naš dugogodišnji dobar poslovni odnos i lično prijateljstvo

Bivši predsednik Republike Srbije i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom gospodin Tomislav Nikolić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga. U pismu se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče, stari prijatelju, dozvolite mi da se zahvalim na čestitki povodom mog ponovnog izbora za predsednika Narodne Republike Kine.

Tokom Vašeg mandata na funkciji predsednika Republike Srbije dali ste istaknuti doprinos izgradnji i razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije. Od stupanja na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Narodnom Republikom Kinom, dalje podstičete razvoj prijateljstva i saradnje naše dve zemlje, što ja visoko cenim. Posebnu pažnju pridajem razvoju odnosa Kine i Srbije i cenim naš dugogodišnji dobar poslovni odnos i lično prijateljstvo. Uveren sam da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Kinom i dalje podsticati konkretnu saradnju Kine i Srbije u svim oblastima, radi još veće dobrobiti dve zemlje i dva naroda. Želim Vam puno zdravlja i uspeha.“ navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

 Ukidanje pečata