Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog savete Nikolić pozvao kineske privrednike da nastave ulaganje u gradove u Srbiji

Aktuelnosti

02.04.2018.

Predsednik Nacionalnog savete Nikolić pozvao kineske privrednike da nastave ulaganje u gradove u Srbiji

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u infrastrukturu, trgovinu, otvaranje fabrika električnih aparata, turizam, zaštitu životne sredine, filmsku industriju i kulturnu saradnju Kine i Srbije.

Predsednik Nacionalnog savete Nikolić pozvao kineske privrednike da nastave ulaganje u gradove u Srbiji

agencija Fonet

Predstavnici kineskih kompanija borave u Srbiji sa ciljem detaljnijeg informisanja o uslovima poslovanja i neophodnosti ispunjavanja svih zakonskih procedura za ulazak na srpsko tržište. Predstavnici kineskih kompanija naglasili su da politika poslovanja njihovih kompanija prati državnu inicijativu „Pojas i put“ iniciranu od strane predsednika Si Đinpinga.

„Prijateljstvo Srbije i Kine je bezuslovno i karaketriše ga konstantan napredak posebno u oblasti privredne saradnje. Srbija i NR Kina imaju potpisanu Zajedničku izjavu o uspostavljanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva, Nacionalni savet sarađuje sa Državnom komisijom za reforme i razvoj NR Kine, a svaki projekat koji ima za cilj unapređenje saradnje dveju država ima i podršku predsednika NR Kine Si Đinpinga“, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić. Predsednik Nacionalnog saveta istakao je da kineski privrednici u Srbiji mogu pronaći partnere u svim oblastima svog poslovanja, i pozvao je kineske privrednike da nastave ulaganje u gradove u Srbiji.

 Ukidanje pečata