Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom RF Aleksandrom Čepurinom

Aktuelnosti

13.04.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom RF Aleksandrom Čepurinom

Neophodno je obostrano zalaganje dveju država radi jačanja prisustva ruskih kompanija i investitora na srpskom tržištu

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom gospodin Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o predstojećem sastanku sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, gospodinom Dmitrijem Rogozinom.

Neophodno je obostrano zalaganje dveju država radi jačanja prisustva ruskih kompanija i investitora na srpskom tržištu

Foto: Fonet

Tokom sastanka ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razmotrili su dosadašnju i modele unapređenja dalje ekonomske saradnje Srbije i Ruske Federacije. Dvojica sagovornika konstatovali su da je neophodno obostrano zalaganje dveju država radi jačanja prisustva ruskih kompanija i investitora na srpskom tržištu, na osnovu ekonomske opravdanosti. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da će na sastanku sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije razgovarati i o pokretanju konkretnih projekata iz oblasti tehnoloških inovacija kao i drugih oblasti u kojima je moguće unaprediti privrednu saradnju naše dve zemlje u skladu sa Deklaracijom o strateškom partnerstvu.

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom gospodin Tomislav Nikolić boraviće u radnoj poseti Moskvi, u ponedeljak 16. aprila 2018. godine. Tom prilikom predsednik Nacionalnog saveta Nikolić sastaće se sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, gospodinom Dmitrijem Rogozinom.

 Ukidanje pečata