Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić: „Pozitivna iskustva sa radom kompanija iz Šandonga predstavljaju dobru platformu za dolazak novih kompanija iz Kine u Srbiju.“

Aktuelnosti

07.11.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić: „Pozitivna iskustva sa radom kompanija iz Šandonga predstavljaju dobru platformu za dolazak novih kompanija iz Kine u Srbiju.“

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa zamenikom guvernera provincije Šandong gospodinom Vangom Šuđianom.

 Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić i zamenik guvernera provincije Šandong gospodin Vang Šuđian

Fotografija: Nacionalni savet

U srdačnom i otvorenom razgovoru, predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je podvukao spremnost na dalje pružanje podrške konkretnim projektima saradnje između Srbije i kineske provincije Šandong. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je naglasio da dosadašnja pozitivna iskustva sa radom kompanija iz Šandonga predstavljaju dobru platformu za dolazak novih kompanija iz Kine u Srbiju. Dodao je da su prijateljstvo dva naroda i obostrano korisni projekti čvrst osnov zajedničke privredne saradnje, za koju očekuje da će se ubuduće još više granati i ukorenjivati.

Zamenik guvernera Šandonga Vang Šuđien je istakao da je Tomislav Nikolić stari prijatelj Kine i preneo je zahvalnost na njegovom dugogodišnjem zalaganju za učvršćivanje veza Kine i Srbije. Vang Šuđien tokom razgovora sa predsednikom Nacionalnog saveta Nikolićem, izneo je zainteresovanost ove kineske provincije za dalju saradnju sa Srbijom u oblasti infrastrukturnih projekata i zajedničke poljoprivredne proizvodnje za brzo rastuće kinesko tržište.

Iz provincije Šandong, na tržištu Srbije je prisutno više kompanija, uključujući renomiranu firmu za gradnju infrastrukture Ѕhandong Hi-Speed, proizvođača guma Šandong Linglong i proizvođača kućnih aparata Hisense.

 Ukidanje pečata