Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić prilikom razgovora sa delegacijom provincije Fuđien istakao: „Želja mi je da našu saradnju upotpunimo investicijama u zajedničku proizvodnju u Srbiji“

Aktuelnosti

06.12.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić prilikom razgovora sa delegacijom provincije Fuđien istakao: „Želja mi je da našu saradnju upotpunimo investicijama u zajedničku proizvodnju u Srbiji“

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa delegacijom kineske provincije Fuđien na čelu sa generalnim direktorom Kancelarije za spoljne poslove provincije Fuđien, gospodinom Vang Tjanmingom i privrednicima kineske provincije Fuđien.

 Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić prilikom razgovora sa delegacijom provincije Fuđien istakao: „Želja mi je da našu saradnju upotpunimo investicijama u zajedničku proizvodnju u Srbiji“

Fotografija: Nacionalni savet

„Rezultati privrednog rasta Kine su impresivni i kineski napredak sve više doprinosi razvoju Srbije. Tokom jučerašnjeg dana razgovarali smo sa delegacijom Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine o Planu bilateralne saradnje. Ministarstva Vlade Srbije su u potpunosti spremna za još intenzivniju saradnju sa Kinom. Do sada su zbog infrastrukturnih projekata sa Kinom najviše sarađivali ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i ministarstvo rudarstva i energetike. Neophodno je da dalje razvijamo saradnju i u drugim oblastima, posebno u oblasti poljoprivrede, turizma, kulture, nauke, obrazovanja, sporta i trgovine, jer Srbija ima slobodno tržište sa skoro celim svetom. Želja mi je da našu saradnju upotpunimo investicijama u zajedničku proizvodnju u Srbiji. Znam da ste juče dogovorili bližu saradnju vaše provincije Fuđien i pokrajine Vojvodine, i da ste razgovarali o bratimljenju Novog Sada i grada Kvan Đo. Vojvodina je deo Srbije koji ima izuzetno plodnu zemlju i odličnu perspektivu razvoja, a Vlada Srbije pruža svu podršku daljem razvoju naše pokrajine“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

„Srbija je prva zemlja u ovom delu Evrope, koja je podržala inicijativu predsednika Si Đinpinga „Pojas i put“ i koja igra aktivnu ulogu u mehanizmu 16+1. Kineski narod zna da ste Vi i predsednik Kine, učestvovali u stvaranju i realizaciji Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu Kine i Srbije, kao i da Vi i danas ulažete napore da se naše partnerstvo u svim sferama produbljuje. Želja nam je da provincija Fuđien ima vodeću ulogu u saradnji sa Srbijom, i upravo cilj naše posete je uspostavljanje tešnje saradnje provincije Fuđien i pokrajine Vojvodine, bratimljenje naših gradova, ispitivanje tržišta u Srbiji kao i pronalaženje srpskih partnera za saradnju sa kompanijama iz naše provincije. Investiciono-trgovinski forum na kome smo juče pristustvovali bio je veoma podsticajan za privrednike iz provincije Fuđien“, naglasio je Vang Tjanming.

Tokom sastanka generalni direktor Kancelarije za spoljne poslove Vang Tjanming preneo je predsedniku Nacionalnog saveta Nikoliću srdačne pozdrave generalnog sekretara komunističke partije Kine za provinciju Fuđien gospodina Ju Veigua, sa kojim je predsednik Nacionalnog saveta razgovorao prilikom nedavne posete provinciji Fuđien.

Sastanku sa predsednikom Nacionalnog saveta Tomislavom Nikolićem prisustvovali su i predstavnici kineskih kompanija iz provincije Fuđien: Fujian Minfa Aluminium Inc., Quanzhou Shunfa Stone Industrial Co., Ltd, Quanzhou Fire-control Equipment Co. Ltd., Fujian Yihui Group Co., Ltd, Quanzhou Zhongrong Curtainwall & Decoration Co., Ltd, Fujian Meifu Environmental Protection Technology Co., Ltd, Fujian Teci Porcelain Bathroom Accessories Industrial Co.,Ltd.

 Ukidanje pečata