Naslovna » Aktuelnosti » Uspeh strateškog partnerstva RTB Bora i kompanije Ziđin zajednički je cilj kineskog i srpskog naroda

Aktuelnosti

18.03.2019.

Uspeh strateškog partnerstva RTB Bora i kompanije Ziđin zajednički je cilj kineskog i srpskog naroda

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa delegacijom kineske kompanije Zijin na čelu sa predsednikom kompanije gospodinom Lanom Fušengom.

 Uspeh strateškog partnerstva RTB Bora i kompanije Ziđin zajednički je cilj kineskog i srpskog naroda

Fotografija: Nacionalni savet

„Mi u Srbiji pratimo kako napreduje poslovanje RTB Bora, jer investicija kompanije Ziđin je najveća kineska investicija u Srbiji. Očekujem da svoje znanje prenesete zaposlenima i rukovodstvu u RTB Boru, da zajednički unapredite njegovo poslovanje, osavremenite ga i date snagu RTB Boru koju Ziđin ima u Kini“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

„U Srbiji svi imaju velika očekivanja od ovog projekta, velika pažnja se posvećuje projektu i van granica vaše zemlje. RTB Bor je star rudnik, naišli smo na nekoliko objektivnih prepreka koje se tiču strateških poteza poslovanja prethodnog rukovodstva, zbog kojih će se neko vreme raditi sa manjim procentom efikasnosti. Kompanija Ziđin od kada je u Srbiji, neprekidno uvodi nove mere poslovanja, za dobre rezultate neophodno nam je i vreme, borimo se da prestignemo količinu prošlogodišnje proizvodnje. U budućnosti fokus naše kompanije u Boru je na zaštiti bezbednosti proizvodnje, kao i na zaštiti životne sredine. Kompanija Ziđin uradiće sve u svojoj moći zarad razvoja ovog projekta“, naglasio je Lan Fušeng.

Predsednik Nacionalnog saveta istakao je da je u Boru proizvodnja zavisila od pronalaženja najbogatije rude i najmanjih troškova, i da se rudnik nije koristio planski. “Zbog toga ćete ponekad imati i manju proizvodnju ispravljajući greške prethodnika. Uspeh strateškog partnerstva RTB Bora i kompanije Ziđin, za privredu Srbije je veoma bitan, zajednički je cilj kineskog i srpskog naroda, zbog čega ćemo i u budućnosti pružati veliki značaj i podršku njegovom uspešnom rezalizovanju“, dodao je predsednik Nacionalnog saveta.

 Ukidanje pečata