Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group

Aktuelnosti

24.04.2019.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group.

 Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group

Fotografija: Nacionalni savet

Predsednik kompanije Sunlon Group Vang Guofeng tokom razgovora detaljno je upoznao predsednika Nacionalnog saveta Nikolića sa radom kompanije koja je kineski lider u oblasti proizvodnje, prerade, prodaje poljoprivrednih proizvoda i u stočarstvu.”Sunlon Group danas predstavlja kineskog inovatora u pogledu prehrambene proizvodnje, prerade i trgovine, sa godišnjim profitom od 13 milijardi dolara, poseduju 10 firmi izvan NR Kine, tri velika naučno-istraživačka centra, sarađuje sa 11 internacionalnih kompanija i proizvodi preko 600 proizvoda. Sunlon Group svrstava se u 500 najboljih preduzeća u Kini i kao kompanija sa sedištem u Pekingu, stvara pozitivnu sliku Pekinga u oblasti poljoprivrede i prehrambenoj industriji”, naglasio je Vang Guofeng.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić upoznao je predsednika kompanije sa uslovima prehrambene proizvodnje u Srbiji. “Mi u Srbiji imamo dobre klimatske uslove i naša zemlja je plodna, posebno u Vojvodini, gde imamo ogromne površine zemlje u vlasništvu države, koje se mogu zakupiti na duži vremenski period. U Srbiji može da se proizvede najkvalitetnije mleko, meso, voće”, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić, pozivajući kinesku kompaniju na zajedničku saradnju, navodeći i da su dosadašnje kineske investicije u Srbiji veoma uspešno realizovane.

 Ukidanje pečata