Naslovna » Aktuelnosti » Dali ste važan doprinos uspostavljanju i razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije

Aktuelnosti

15.07.2019.

Dali ste važan doprinos uspostavljanju i razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa otpravnikom poslova ambasade NR Kine gospodinom Tianom koji je predsedniku Nacionalnog saveta uručio pismo zahvalnosti predsednika NR Kine Si Đinpinga.

 Dali ste važan doprinos uspostavljanju i razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije

U pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga se kaže:

„Iskreno Vam se zahvaljujem na čestitkama koje ste mi uputili povodom mog rođendana. Vi ste dali važan doprinos uspostavljanju i razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom Vašeg mandata kao predsednika države. Uveren sam da će pod Vašim rukovodstvom Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom dati novi doprinos produbljivanju praktične saradnje između Kine i Srbije i unapređenju prijateljstva dva naroda. Želim Vam dobro zdravlje i puno uspeha“, navodi se u pismu zahvalnosti predsednika Kine Si Đinpinga.

Tokom razgovora dvojica sagovornika konstatovali su da se dosadašnji projekti Kine i Srbije uspešno realizuju. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da pored modernizacije pruge Beograd–Budimpešta treba ozbiljno razgovarati i o prugama Beograd-Niš i Beograd-Pirot. „Kina mnogo pomaže Srbiji na njenom putu razvoja, uspešna bilateralna saradnja naših dveju država utiče i na druge zemlje jugoistočne Evrope da čvršće sarađuju sa Kinom. Lično prijateljstvo me vezuje za predsednika Si Đinpinga, radujem se njegovom ličnom uspehu i uspehu Kine“, naglasio je predsednik Nacionalnog savete Nikolić.

 Ukidanje pečata