Naslovna » Aktuelnosti » Srbija je stabilna država, spremna za nove investicije

Aktuelnosti

07.09.2019.

Srbija je stabilna država, spremna za nove investicije

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić prvog dana boravka u Kini tokom sajma CIFIT razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije China New City Commercial Development Co. Ltd iz provincije Anhui, koja se bavi izgradnjom, prodajom i upravljanjem komercijalnih nepokretnosti.

 Srbija je stabilna država, spremna za nove investicije

Fotografija: Nacionalni savet

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da Srbija i Kina imaju potpisan Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i da je saradnja prvenstveno počela kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, a da se proširila na sve oblasti saradnje. “Iskreno se nadam da će sastanci kineskih i srpskih privrednika kao i naših zvaničnika, tokom sajma “CIFIT 2019” doprineti razvoju odnosa kineskih provincija i Srbije, kao i sveobuhvatnih odnosa naših dveju država. Srbija je ocenjena kao stabilna država za nove investicije i svi koji žele da investiraju u Srbiju kod nas su dobrodošli”, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

Tokom sastanka predstavnici kineske kompanije izrazili su zainteresovanost za izgradnju stambenih objekata u Srbiji, posebno u Beogradu i na području reke Dunav. Predstavnici kompanije China New City Commercial Development Co. Ltd istakli su da je njihova kompanija veoma uticajna u Kini i meću kineskim privrednicima, kao i da imaju sedište u Nemačkoj ali da žele dalje da razvijaju svoje poslovanje u Evropi.

“Iskustvo stranih investitora kada je reč o stambenoj gradnji u Srbiji je izuzetno pozitivno, u našoj zemlji postoje veoma dobre mogućnosti za gradnju stanova i komercijalnih kompleksa”, naglasio je tokom sastanka direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

 Ukidanje pečata