Naslovna » Aktuelnosti » Partijski sekretar povincijskog komiteta KPK Fuđien uputio pismo zahvalnosti predsedniku Nacionalnog saveta

20.02.2020.

Partijski sekretar povincijskog komiteta KPK Fuđien uputio pismo zahvalnosti predsedniku Nacionalnog saveta

Nj.E. Tomislav Nikolić,

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom

16. februar 2020. godine

Vaša ekselencijo, predsedniče Nikoliću,

Hvala Vam za pismo. Vaša briga i podrška tokom ovog kritičnog perioda borbe protiv virusa, govori mnogo o vrednosti prijateljstva između Srbije i Fuđien provincije, koje su spremne da i u dobru i u zlu pomognu jedna drugoj. Zbog toga smo iskreno zahvalni i to ćemo uvek pamtiti.

Od izbijanja novog korona virusa, kineska vlada i njen narod čine sve što je u njihovoj moći kako bi rešili ovu situaciju. Predsednik Si Điping je održao mnoge sastanke, saslušao izveštaje i izdao važna uputstva. Lično je preuzeo vođstvo i pokrenuo plan za sprečavanje i kontrolu epidemije, zahtevajući da se životi i zdravlje ljudi stave na prvo mesto i da se usvoje najstrože i sveobuhvatne mere, kako bi se dobila ova borba. Odlučne i efektne mere koje je kineska vlada preduzela na vreme su priznate i pohvaljene od strane SZO i mnogih država.

Provincijski sekretarijat KPK Fuđien i Narodna Vlada provincije Fuđien su takođe pridali veliku važnost suzbijanju virusa i odlučno su primenili odluke i planove, koje je doneo Centralni komitet partije, na čelu sa drugom Si Đipingom. Cela provincija, uključujući i strance koji ovde žive, je ujedinjena kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost ljudi, sprovođenjem najdetaljnijih i najstrožijih mera u prevenciji i kontroli bolesti. Preuzimajući odgovornost za naš narod, mi obezbeđujemo potpunu otvorenost i transparentnost u davanju podataka o slučajevima COVID-19, svakoga dana. U ovom trenutku, naš rad je postigao pozitivne rezultate, sa postepenim smanjivanjem broja novoobolelih. Uz velike napore cele provincije i uz podršku naših međunarodnih prijatelja, imamo potpuno poverenje da ćemo premostiti ove izazove.

Pridajemo veliki značaj našoj prijateljskoj saradnji sa Srbijom. Pod okriljem „Pojasa i puta“ i „saradnje 17+1“, više smo nego spremni da sa Srbijom nastavimo našu prijateljsku razmenu i saradnju orjentisanu ka rezultatima u pogledu trgovine, ekonomije, razmene ljudi, obrazovanja i zdravstva i da naše odnose podignemo na viši nivo.

Želim Vam dobro zdravlje i uspeh u Vašem radu, prosperitet Vašoj zemlji i sreću Vašem narodu.

Yu Weiguo
Partijski sekretar provincijskog komiteta KPK Fuđien

Pismo - engleski

 Ukidanje pečata