Naslovna » Aktuelnosti » Čen Bo uručila pozivno pismo Nikoliću za „People to People“ konferenciju Kine i CIEZ (17+1)

24.02.2020.

Čen Bo uručila pozivno pismo Nikoliću za „People to People“ konferenciju Kine i CIEZ (17+1)

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić primio je danas gospođu Čen Bo, ambasadora Narodne Republike Kine, na njen zahtev.

Gospođa Čen Bo je lično uručila Tomislavu Nikoliću zvanično pozivno pismo da prisustvuje „People to People“ konferenciji Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u periodu od 13. do 15. aprila 2020. godine u gradu Đinan, provincija Šandong, koje je uputila gospođa Li Šiaolin, predsednik Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama koja je, sa Vladom provincije Šandong, domaćin ove konferencije. Konferencija je pripremna za Samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (17+1) koji će biti održan u Pekingu.

 Čen Bo uručila pozivno pismo Nikoliću za  „People to People“ konferenciju Kine i CIEZ (17+1)

Tom prilikom, obavestila je gospodina Nikolića o stanju u Kini povodom napora i mera koje se preduzimaju u vezi sa epidemijom korona virusa i o merama koje preduzima Ambasada NR Kine kako bi sprečila da bilo koji kineski državljanin ne prenese virus u Srbiju. Takođe, informisala ga je o tekućim projektima koje izvode velike kineske kompanije i očekivanje Ambasade NR Kine da će odlaganja u realizaciji projekata biti neznatna.

Posebno je zahvalila na prijateljstvu koje je Srbija iskazala u ovom teškom vremenu za Kinu i naglasila zahvalnost rukovodstva i naroda Kine na podršci i konkretnoj pomoći.

 Ukidanje pečata