Naslovna » Aktuelnosti » Tomislav Nikolić prikupio donaciju za građane kineske provincije Hubej

26.02.2020.

Tomislav Nikolić prikupio donaciju za građane kineske provincije Hubej

U prostorijama Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, u prisustvu gospođe Čen Bo, ambasadora NR Kine, uručena je novčana donacija koju je prikupio Tomislav Nikolić, predsednik Nacionalnog saveta. Donaciju, koja će biti iskorišćena za nabavku opreme i sredstva potrebnih za borbu protiv KOVID-19, primio je predstavnik kompanije „Sinofarm“ Tong Šin. Sva nabavljena oprema biće besplatno podeljena građanima provincije Hubej.

 Tomislav Nikolić prikupio donaciju za građane kineske provincije Hubej

Gospođa Čen Bo se zahvalila na pomoći gospodinu Nikoliću, „velikom prijatelju Kine“, u ime građana Kine. Naglasila je da između Kine i Srbije vlada čelično prijateljstvo i istakla da je Srbija od samog početka epidemije korona virusa uz Kinu.

 Tomislav Nikolić prikupio donaciju za građane kineske provincije Hubej

Nikolić je rekao da se Kina bori za celokupno čovečanstvo i da je ova donacija simbolična ali može da bude podstrek svima da izdašnije pomognu i odvoje veća sredstva za Kinu kao večitog prijatelja Srbije i njen hrabri i veliki narod, kao i da će pokušati da prikupi još donacija. Osim lično prikupljene pomoći, dodao je i da Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom učestvuje u različitim aktivnostima kojima Vlada Srbije pomaže Kini.

 Ukidanje pečata