Насловна » Актуелности » Разговор председника Националног савета са делегацијом Орловске области

Актуелности

31.01.2018.

Разговор председника Националног савета са делегацијом Орловске области

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом Орловске области на челу са замеником председника Владе Орловске области Сергејем Филатовом.

Разговор председника Националног савета са делегацијом Орловске области

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

„Ви сте много радили на очувању јединства православних народа о томе сведочи и награда коју сте добили од Фонда јединства православаних народа, руски народ је упознат са вашим напорима ка јачању руско-српског стратешког партнерства и на томе смо Вам захвални. Циљ наше посете Србији је да успоставимо квалитативно нов вид односа и директне везе Орловске области са градовима у Србији посебно у сферама трговине, пољопривреде, грађевинарства, саобраћаја, као и сектору информационе технологије. Орловска област се посебно истиче у области машиноградње, керамичкој индустрији и највећој количини производње житарица по глави становника у Русији. У суседству Орловске области су окрузи са 40-50 милиона становника и зато нам је циљ да формирамо логистички центар који би био средиште трговине робом из Србије у Русију и из Русије у Србију. Унапређењем економске сарадње кроз чвршће привредне везе наших градова, региона, јачаће и свeукупна економска сарадња наших двеју држава“, нагласио је заменик председника Владе Орловске области Сергеј Филатов.

Разговор председника Националног савета са делегацијом Орловске области

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

„Политички односи двеју држава су на изванредном нивоу, интезивно радим на томе да се и економски односи наша два народа подигну на исти ниво. Спаја нас велико пријатељсво заједничка вера, традиција, историја, желим да нас истим интезитетом спаја и успешна економска сарадња. Привредници из Русије у Србији могу наћи потпуну подршку за своје инвестиције и спремност на отворену сарадњу“, истакао је председник Националног савета Томислав Николић.

 Укидање печата