Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић и амбасадор Ли Манчанг разговарали су о реализацији кинеских инвестиција у Србији

Актуелности

30.11.2018.

Председник Националног савета Николић и амбасадор Ли Манчанг разговарали су о реализацији кинеских инвестиција у Србији

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са амбасадором НР Кине Ли Манчангом о могућности реализације нових кинеских инвестиција у Србију, као и о предстојећој посети делегације Националне комисије за развој и реформе која ће боравити у Београду у току наредне недеље.

 Председник Националног савета Николић и амбасадор Ли Манчанг разговарали су о реализацији кинеских инвестиција у Србији

Фотографија: Национални савет

Двојица саговорника током разговора констатовали су да Србија наставља да буде поуздан партнер Кине, да се реализација досадашњих заједничких пројеката одвија по плану, као и да су отворене могућности за нове инвестиције великих кинеских компанија у Београду, Зрењанину, Смедереву, Крагујевцу и другим градовима Србије. Председник Националног савета Томислав Николић је подсетио на велико пријатељство које постоји између Србије и Кине, захваљујући председнику НР Кине Си Ђинпингу.

„Директна подршка председника Си Ђинпинга за Србију је од драгоценог значаја. Председник НР Кине је кроз пример Србије доказао да може да буде пријатељ свакоме ко кинеско пријатељство жели. Србија је захвална председнику НР Кине Си Ђинпингу на интезивној подршци нашем привредном развоју“, подвукао је председник Националног савета Николић.

 Укидање печата