Насловна » Актуелности » Идеја о отварању главне канцеларије Кинеске развојне банке у Србији од изузетног значаја

Актуелности

29.10.2019.

Идеја о отварању главне канцеларије Кинеске развојне банке у Србији од изузетног значаја

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас у Београду са комесаром Кинеске развојне банке задуженим за Србију, Хрватску, Словенију, Босну и Херцеговину и Црну Гору, господином Ченом Вејуном.

 Идеја о отварању главне канцеларије Кинеске развојне банке у Србији од изузетног значаја

Фотографија: Фонет

“Кинеска развојна банка је изузетно задовољна развојем сарадње са Србијом. Посебно се истиче добра сарадња Кинеске развојне банке са Поштанском штедионицом Србије, са којом је на самиту „16+1“ у Дубровнику, у априлу ове године, потписан уговор о кредитној линији. Кинеска развојна банка има 15 прекоморских канцеларија и спремна је да отвори нову Генералну канцеларију која би покривала рад у свим чланицама механизма „17+1“. Ценећи добре односе Републике Србије и НР Кине, сматрам да би седиште Главне канцеларије требало да буде у Србији“, истакао је господин Вејун и у том смислу је замолио за подршку српских надлежних институција.

„Сматрам да је идеја о отварању Главне канцеларије Кинеске развојне банке у Србији од изузетног значаја и Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином ће помоћи да се остваре потребни контакти са надлежним институцијама у Србији, како би се ова идеја презентовала на највишем нивоу. Србија и Кина имају висок степен сарадње и отварање Главне канцеларије Кинеске развојне банке у Србији би био још један корак даље у унапређењу наших односа“, рекао је председник Националног савета Николић.

 Укидање печата