Насловна » Актуелности » Чен Бо уручила позивно писмо Николићу за „People to People“ конференцију Кине и ЦИЕЗ (17+1)

Актуелности

24.02.2020.

Чен Бо уручила позивно писмо Николићу за „People to People“ конференцију Кине и ЦИЕЗ (17+1)

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић примио је данас госпођу Чен Бо, амбасадора Народне Републике Кине, на њен захтев.

Госпођа Чен Бо је лично уручила Томиславу Николићу званично позивно писмо да присуствује „People to People“ конференцији Кине и земаља Централне и Источне Европе у периоду од 13. до 15. априла 2020. године у граду Ђинан, провинција Шандонг, које је упутила госпођа Ли Шиаолин, председник Кинеске народне асоцијације за пријатељство са страним земљама која је, са Владом провинције Шандонг, домаћин ове конференције. Конференција је припремна за Самит Кине и земаља Централне и Источне Европе (17+1) који ће бити одржан у Пекингу.

 Чен Бо уручила позивно писмо Николићу за  „People to People“ конференцију Кине и ЦИЕЗ (17+1)

Том приликом, обавестила је господина Николића о стању у Кини поводом напора и мера које се предузимају у вези са епидемијом корона вируса и о мерама које предузима Амбасада НР Кине како би спречила да било који кинески држављанин не пренесе вирус у Србију. Такође, информисала га је о текућим пројектима које изводе велике кинеске компаније и очекивање Амбасаде НР Кине да ће одлагања у реализацији пројеката бити незнатна.

Посебно је захвалила на пријатељству које је Србија исказала у овом тешком времену за Кину и нагласила захвалност руководства и народа Кине на подршци и конкретној помоћи.

 Укидање печата