Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom

Aktuelnosti

27.02.2018.

Sastanak sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom o daljem unapređenju ekonomske saradnje dveju država.

Sastanak sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

Dvojica sagovornika saglasili su se da postoje potencijali za unapređenje saradnje u skoro svim oblastima, posebno naglasivši mogućnost saradnje NR Kine i Srbije u domenu tradicionalne kineske medicine. Ambasador Li istakao je da u Kini postoji interesovanje za otvaranje kineskog medicinskog centra u Srbiji.

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić podvukao je da odlične političke odnose kineskih i srpskih lidera prati i sve intezivnija ekonomska saradnja dveju država, čiji napredak se više ne može zaustaviti.

Ambasador NR Kine je izvestio predsednika Nacionalnog saveta o predstojećim posetama državnih i privatnih kineskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji. Ambasador Li uručio je predsedniku Nacionalnog saveta Nikoliću pismo predsednika NR Kine Si Đinpinga u kome se između ostalog naglašava njegova vera u dalje jačanje ekonomske saradnje sa Srbijom.

 Ukidanje pečata