Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador NR Kine Mančang razgovarali su o glavnim aktivnostima jačanja saradnje između Srbije i Kine

Aktuelnosti

02.04.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador NR Kine Mančang razgovarali su o glavnim aktivnostima jačanja saradnje između Srbije i Kine

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom NR Kine u Republici Srbiji gospodinom Li Mančangom.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador NR Kine Mančang razgovarali su o glavnim aktivnostima jačanja saradnje između Srbije i Kine

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador NR Kine Li Mančang razgovarali su o glavnim aktivnostima jačanja saradnje između Srbije i Kine.

Amasador Li Mančang je informisao predsednika Nacionalnog saveta Nikolića o poslednjim dogovorima koje je postigla kompanija "Šandong" (izgradnja deonica koridora 11) kao i o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a i drugim planiranim investicijama kineske strane u Srbiji.

Dvojica sagovornika posebno su razgovarali o predstojećoj poseti predsednika Nacionalnog saveta Nikolića NR Kini i razgovorima koje će imati sa rukovodstvom kompanije Zijin zainteresovanom za preuzimanje RTB Bora.

Ambasador Li Mančang informisao je predsednika Nacionalnog saveta da su u završnoj fazi pripreme za osnivanje i početak rada kinesko-srpske privredne komore i izrazio je očekivanje da će Nikolić prihvatiti titulu počasnog predsednika novoosnovane komore. Ambasador Mančang posebno je zahvalio predsedniku Nacionalnog saveta na uspostavljanju tesne saradnje NR Kine sa Nacionalnim savetom čija je koordinacija sve zapaženija i dragocenija u pogledu povećanog interesovanja kineskih privrednika za investiranje u Srbiji.

Tokom sastanka dvojice sagovornika bilo je reči i o predstojećem seminaru u organizaciji Vlade NR Kine na kome će prisustvovati visoki zvaničnici Srbije, Bugarske, Rumunije i Crne Gore.

 Ukidanje pečata