Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa zamenikom gradonačelnika Šangaja

Aktuelnosti

22.05.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa zamenikom gradonačelnika Šangaja

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom gradonačelnika Šangaja Peng Čenleiom.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa zamenikom gradonačelnika Šangaja

Kancelarija Nacionalnog saveta

 

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da su svi putevi saradnje Srbije i Kine otvoreni. „Prijateljstvo sa Kinom koje smo učvrstili pre šest godina za Srbiju je od izuzetnog značaja. Naše prijateljstvo je istorijsko i biće dugovečno. Kina podržava Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, a Srbija podržava Kinu u vođenju politike „jedne Kine“. Srbija može mnogo da ponudi Kini posebno u oblasti poljoprivrede, jer proizvodi zdravu hranu“, rekao je između ostalog predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

Zamenik gradonačelnika Šangaja Peng Čenlei istakao je da je cilj posete kineske delegacije unapređenje komunikacije Šangaja i Beograda, ali i naša dva naroda. „Potencijal za unapređenje saradnje dva grada posebno vidim u oblasti obrazovanja, turizma i civilne odbrane“, istakao je zamenik gradonačelnika Šangaja.

Zamenik gradonačelnika Šangaja upoznao je predsednika Nacionalnog saveta sa stanjem, uspesima ali i dilemama i izazovima sa kojima se suočava mnogoljudni Šangaj.

Dvojica sagovornika u veoma srdačnom razgovoru konstatovali su da je saradnja između Srbije i Kine proširena na praktično sve oblasti života i da je to najbolji zalog zajedničke budućnosti, koja je prevashodno zasnovana na bliskosti ili istovetnosti političkih stavova o svim važnim svetskim pitanjima i međusobnoj postojanoj podršci na međunarodnoj sceni.

 Ukidanje pečata