Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta sa delegacijom grada Nantong

Aktuelnosti

16.10.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta sa delegacijom grada Nantong

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom grada Nantong na čelu sa predsednikom Nantong odbora Kineske narodne političke konsultativne konferencije gospodinom Huang Vei Dongom, predstavnicima kineske kompanije CNTC kao i predstavnicima Privredne komore grada Nantong u Srbiji.

Predsednik Nacionalnog saveta sa delegacijom grada Nantong

Fotografija: Kancelarija Nacionalnog saveta

„Glavni cilj naše posete Srbiji je upoznavanje sa svim što su do sada naši privrednici iz Nantonga postigli u Srbiji, ali cilj nam je i da utvrdimo dalje mogućnosti unapređenja saradnje grada Nantonga sa Srbijom kroz konkretne projekte. Želja nam je produbljivanje ne samo privredne saradnje sa Srbijom već i saradnje u drugim za nas bitnim oblastima poput obrazovanja, sporta, medicine, kulturne razmene. Zahvalni smo na Vašoj poseti Nantongu kada ste nam dali jasne smernice jačanja saradnje Kine i Srbije, posebno smo zahvalni što ste posetili kompaniju CNTC koja je zainteresovana za poslovanje u Srbiji. U Kini Vi ste veoma poznati kao dobar prijatelj kineskog naroda, Vaš doprinos jačanju saradnje u svim oblastima je veoma značajan. Posetom predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga Srbiji nivo saradnje naših dveju država dostigao je najvišu istorijsku tačku. Mi predstavnici lokalnih organa vlasti imamo direktnu korist od uspostavljene saradnje Kine sa Srbijom i imamo obavezu da na svim nivoima ostvarimo zacrtane smernice saradnje naših dveju država“, istakao je predsednik Nantong odbora Kineske narodne političke konsultativne konferencije Huang Vei Dong.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa kineskom delegacijom i o do sada realizovanim projektima koje Srbija ima sa kineskim partnerima, posebno istakavši uspešnu privatizaciju Železare „Smederevo“ kao i strateško partnerstvo kineske kompanije „Zijin” i RTB Bora.

 Ukidanje pečata