Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak predsednika Nacionalnog saveta sa predstavnicima kineske kompanije „CSCEC ME“

Aktuelnosti

18.10.2021.

Sastanak predsednika Nacionalnog saveta sa predstavnicima kineske kompanije „CSCEC ME“

 Sastanak predsednika Nacionalnog saveta sa predstavnicima kineske kompanije „CSCEC ME“

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa predstavnicima kineske kompanije „China State Construction Engineering Corporation (Middle East)(L.L.C)“ na čelu sa gospodinom Vu Mingom izvršnim potpredsednikom kompanije.

„China State Construction Engineering Corporation Ltd.“ posluje u više od 100 zemalja i regiona u svetu, pokrivajući investicije i razvoj, građevinski inženjering, kao i istraživanje i projektovanje, sa preko 3 miliona zaposlenih radnika širom sveta. Američki ekonosmki magazin „Fortune“ ocenio je CSCEC kao svetski najcenjeniju kompaniju, zauzela je prvo mesto na listi „Fortune Global 500“ za 2021. godinu kao građevinska kompanija. Kompanija „China State Construction Engineering Corporation ME - CSCEC ME“ jedna je od njenih glavnih operativnih subjekata za inostranstvo. „CSCEC ME“ posluje u oblasti izgradnje, građevinarstva, saobraćajne infrastrukture. U regionu Bliskog istoka je jedna od najvećih građevinskih grupa u svetu sa uspešno realizovanim nizom projekata u UAE, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Bahreinu i Libanu.

„U mogućnosti smo da svojim klijentima ponudimo ugovaranje, dizajn, izgradnju i finansiranje projekata, a u isto vreme nudimo i investicione/razvojne projekte. Dobitnici smo niza priznanja za uspešno realizovane projekte izgradnje hotela, luksuznih apartmana i vila, nebodera, obrazovnih instistucija kao i aerodroma na Bliskom istoku“, istakao je izvršni potpredsednik kompanije „CSCEC ME“, Vu Ming.

„Srbija i Kina imaju uspešno višegodišnje prijateljstvo bez nesporazuma. Kina je pokazala da svet može da se osvoji radom i da se uspeh može postizati saradnjom u obostarnom interesu. Prednost investiranja u Srbiju je višestruka, kineske kompanije u Srbiji posluju u različitim segmentima ali su za sada infrastrukturni projekti dominantni. Veoma smo raspoloženi da pružimo svu neophodnu pomoć i podršku u realizaciji kineskih projekata u Srbiji. Lično sam zagovornik zajedničke proizvodnje u Srbiji već duži vremenski period i uvek pozivam kineske kompanije da se opredele za proizvodnju u Srbiji i za zajednički nastup na drugim tržištima, ali prisustvo vaše kompanije će biti podržano i ako se budete angažovali u oblasti infrastrukture“, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

 Ukidanje pečata