Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta pozvao kinesku kompaniju CSCE da nastavi da investira u Srbiju

Aktuelnosti

05.05.2022.

Predsednik Nacionalnog saveta pozvao kinesku kompaniju CSCE da nastavi da investira u Srbiju

 Predsednik Nacionalnog saveta pozvao kinesku kompaniju CSCE da nastavi da investira u Srbiju

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske kompanije China State Construction Engineering, CORP. Ltd u Srbiji, na čelu sa regionalnim direktorom gospodinom Čang Čan Sanom.

„Saradnja Srbije i Kine ne treba da se zaustavlja uprkos trenutnoj situaciji u Evropi. Naša saradnja u proteklih deset godina je izvanredna, o čemu svedoči uspešna realizacija brojnih projekata u svim sferama, a posebno u oblasti infrastrukture, energetike i rudarstva. Predsednik NR Kine Si Đinping bio je jasan u svom stavu, po njemu Srbija je najvažniji deo Evrope za Kinu. Srbija ima povoljne uslove za investiranje, ima prostora za radove u infrastrukturi i za radove u proizvodnji, imamo slobodno tržište sa skoro celim svetom. Danas ne bismo imali autoputeve kakve imamo zahvaljujući saradnji sa Kinom. Pozivam vas da nastavite sa pravljenjem planova za investiranje u Srbiju“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

„Prvi projekat naše kompanije u Srbiji bila je izgradnja Kineskog kulturnog centra i nama je i danas velika čast što ste Vi i predsednik NR Kine Si Đinping učestvovali u ceremoniji postavljanja kamena temeljca. Na ovom projektu mi smo izvodili radove na fasadi i radili smo završne radove na enterijeru. Projekat naše kompanije je i podzemna garaža kod Studentskog parka, kao i projekat stambenog komercijalnog kompleksa vila Banjica, gde trenutno radimo na projektu za izvođenje radova. Radimo i na projektu rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog kineskog tržnog centra na mestu kineskog tržnog centra u bloku 70, nedavno izgoreolog u požaru. Za nas su takođe veoma značajni projekat fabrike Yusei u Nišu, kao i projekat fabrike Haitian u Rumi, prva faza ovog projekta ima površinu oko 100 000 kvadratnih metara, a druga oko 150 000, ovog meseca očekujemo početak projektovanja. Naša kompanija izuzetnu pažnju poklanja i društvenoj odgovornosti, u tom smislu velika nam je čast bila prilika da učestvujemo u humanitarnoj donaciji zajedno sa Fondacijom „Dragica Nikolić“ donacijom u Leskovcu za decu bez roditeljskog staranja. U martu 2020. godine donirana je oprema za prevenciju epidemije Vladi Srbije, razgovaramo i sa gradom Beograd u pogledu donacije za renoviranje tavanskog prostora „Prihvatilišta za decu Beograda“. Naša društvena odgovornost i projekti koje radimo i realizujemo u Srbiji temelje se na čeličnom prijateljstvu Kine i Srbije. Svestan sam velikog doprinosa koji ste Vi lično dali razvoju prijateljstva Srbije i Kine, kao i promovisanju naše saradnje u okviru inicijative „Pojas i put“. Nadamo se daljoj podršci Vlade Srbije na budućim projektima i njihovoj uspešnoj realizaciji. Kada je reč o deonici autoputa Bački Breg-Nakovo očekujemo potpisivanje Memoranduma o razumevanju u skorijem periodu“, podvukao je Čang Čan San.

 Ukidanje pečata