Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta razgovarao je sa predstavnicima Energy China kompanije

Aktuelnosti

05.05.2022.

Predsednik Nacionalnog saveta razgovarao je sa predstavnicima Energy China kompanije

 Predsednik Nacionalnog saveta razgovarao je sa predstavnicima Energy  China kompanije

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske kompanije Energy China na čelu sa generalnim menadžerom predstavništva u Srbiji gospodinom Vang Šuanom.

„Saradnja Srbije i Kine je u stalnom uzlaznom trendu. U javnosti je malo poznato da je kompanija Energy China radila na realizaciji projekta Termo-elektrana toplana Pančevo. Nacionalni savet nekoliko godina radi na projektu gasne elektrane-toplane u Kragujevcu. Kompanija Energy China ima tehnologiju za sve vrste obnovljivih izvora energije, energije koja ne truje životnu sredinu a današnja kriza pokazala je da čovek treba sve više da koristi sunce i vetar, kao i da se što više energije proizvede na svojoj teritoriji. Srbija ostaje otvorena za svaku inicijativu vaše kompanije“, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

Zahvalivši se predsedniku Nacionalnog saveta Nikoliću na prijemu kineske delegacije, predstavnik kompanije istakao je da je kompanija Energy China na polju energetike najveća grupacija u Kini. Glavni zadatak koji su dobili od Vlade Narodne Republike Kine odnosi se upravo na segment investiranja u projekte za obnovljive izvore.„ Nadamo se podršci Vlade Srbije za projekte naše kompanije na polju energetike ali i za infrastrukturne projekte“, istakao je Vang Šuan.

 Ukidanje pečata