Насловна » Актуелности » Председник Националног савета господин Николић са амбасадором НР Кине Ли Манчангом и представницима ИМС

Актуелности

06.09.2017.

Председник Националног савета господин Николић са амбасадором НР Кине Ли Манчангом и представницима ИМС

Београд, 06. септембар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са амбасадором НР Кине у Републици Србији господином Ли Манчангом, представницима кинеских компанија које су задужене за инфраструктурне пројекте у Србији и представницима Института за испитивање материјала Србије.

Председник Националног савета господин Николић са амбасадором НР Кине Ли Манчангом и представницима ИМС

Фото: агенција Фонет

Генерални директор Института за испитавање материјала Србије Венцислав Грабулов упознао је амбасадора НР Кине Ли Манчанга, као и представнике кинеских компанија, са досадашњим радом Института, нагласивши да је Институт спреман да пружи подршку кинеским компанијама у изградњи капиталних објеката у Србији. Упутио је и позив амбасадору да заједно са кинеским научницима обиђе Институт, како би се уверио да исти поседује најсавременије лабораторије и има довољно стручног знања.

„Да би кинеске компаније које изводе радове у грађевинарству или у области енергетике биле сигурне да је на исправан начин уграђен квалитетан материјал, Институт за испитивање материјала Србије је институција којој треба да се обрате. Институт представља престижну научну и стручну институцију у Србији, која има више од 150 доктора наука и магистара из различитих области и њихово знање треба искористити“, нагласио је председник Националног савета господин Николић.

 Укидање печата