Насловна » Актуелности » Председник Руске Федерације Владимир Путин уручиће Орден пријатељства бившем председнику Републике Србије и председнику Националног савета господину Николићу

Актуелности

31.10.2017.

Председник Руске Федерације Владимир Путин уручиће Орден пријатељства бившем председнику Републике Србије и председнику Националног савета господину Николићу

Београд, 31. октобар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином.

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић изразио је задовољство повећањем обима робне размене и наду да ће се наставити унапређeње економских односа двеју држава, пре свега, кроз повећање инвестиционе сарадње.

Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин истакао је да последња руска инвестиција вредна више од 300 милиона евра, изградња постројења Нафтне индустрије Србије „Дубока прерада“ у Панчеву, које ће повећати ефикасност прераде, указује на напредак српско-руских економских односа. „Раст трговинске размене наставиће се и то је иницијатива Руске Федерације“ подвукао је амбасадор Александар Чепурин.

Двојица саговорника констатовали су важност учешћа представника Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином на седници српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, која ће се одржати у децембру ове године.

Амбасадор Чепурин истакао је да посета председника Националног савета господина Николића Москви, приликом које ће председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин уручити Орден пријатељства председнику Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином господину Томиславу Николићу још једном потврђује братство и пријатељство наша два народа и указује велико поштовање које руски народ има према доследном ставу господина Николића да односи два народа треба увек да се заснивају на братству и међусобном поштовању.

Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин уручиће Орден пријатељства бившем председнику Републике Србије и председнику Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином господину Томиславу Николићу, на свечаној церемонији која ће се одржати у Кремљу 04. новембра 2017. године.

На Дан народног јединства, председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин уручиће високу државну награду Руске Федерације – Орден пријатељства бившем председнику Републике Србије и председнику Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином господину Томиславу Николићу за велики лични допринос јачању стратешког партнерства и пријатељских веза између Руске Федерације и Републике Србије.

Указ о додели Ордена пријатељства председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин потписао је 30. маја 2017. године.

 Укидање печата