Насловна » Актуелности » Председник Националног савета господин Николић са делегацијом кинеског града Нантонг из провинције Ђангсу

Актуелности

07.12.2017.

Председник Националног савета господин Николић са делегацијом кинеског града Нантонг из провинције Ђангсу

Београд, 07. децембар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са делегацијом кинеског града Нантонг из провинције Ђангсу.

Састанак председника Националног савета господина Томислава Николића са делегацијом кинеског града Нантонг из провинције Ђангсу

Фото: агенција Фонет

Република Србија и НР Кина настављају да граде добре односе на свим нивоима о чему сведочи и успех који је постигнут потписивањем низа споразума између Србије и НР Кине на недавно одржаном самиту Кине и земаља централне и источне Европе у Будимпешти. Кинеско-српски односи представљају одличан пример сарадње у оквиру "16 плус 1" иницијативе, и Кина јесте један од наших најважнијих партнера. Национални савет ће наставити да пружа апсолутну и недвосмислену подршку наставку унапређења економских односа наших двеју држава, као и сарадњи кинеских провинција и локалних власти у Србији.

Представници кинеског града Нантонг на челу са Маом Сјаопингом подвукли су значај свеобхватно стратешког партнерства о чему су споразум потписали председник Томислав Николић и председник НР Кине Си Ђинпинг. „Данашњи састанак са Вама и посета наше делегације Србији је потврда наставка иницијативе „Један појас, један пут“. Жеља нам је продубљивање односа двеју држава у области инфраструктуре, пољопривреде, телекомуникација, културе, туризма, а посебно смо заинтересовани за унапређење сарадње кинеских и српских градова. Механизам сарадње успоставњен на нивоу две државе желимо да применимо и на локалном нивоу са циљем све већег броја заједничких реализованих и уговорених пројеката између наших градова“, истакли су представници кинеског града Нантонг.

 Укидање печата