Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Томислав Николић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин разговарали су о посети министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији

Актуелности

27.12.2017.

Председник Националног савета Томислав Николић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин разговарали су о посети министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији

Београд, 27. децембар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином.

Састанак господина Томислава Николића са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином

Фото: агенција Фонет

Амбасадор Руске Федерације уручио је председнику Националног савета господину Николићу честитку потпредседника Владе Руске Федерације Дмитрија Рогозина са најбољим жељама поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Председник Националног савета господин Николић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин разговарали су о посети министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији, поводом обележавања 180 година дипломатских односа Србије и Русије, као и о учешћу Националног савета у оквиру српске делегације на Међувладином комитету за трговину, економску и научно – техничку сарадњу Србије и Русије, који ће се одржати у Сочију почетком 2018. године.

Амбасадор Чепурин и председник Националног савета разговарали су и о предстојећем сусрету председника Националног савета господина Николића са копредседником српско-руског Међувладиног комитета, Дмитријем Рогозином.

Такође, током разговора двојица саговорника извршили су преглед предстојећих активности у области привредне сарадње између двеју држава.

 Укидање печата