Насловна » Актуелности » Састанак са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине задуженим за међународну сарадњу

Актуелности

25.01.2018.

Састанак са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине задуженим за међународну сарадњу

Кина Србију сматра пријатељем, од срца подржавамо и очекујемо економски и друштвени напредак ваше државе.

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је у Пекингу са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине задуженим за међународну сарадњу, господином Јанг Ђиечом.

Састанак са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине задуженим за међународну сарадњу

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

„Србија даје велики допринос свеобухватном Стратешком партнерству, ми то веома ценимо и верујемо да ће се наши односи даље развијати. Председник Си вреднује односе и лично пријатељство које сте годинама успостављали, његова лична жеља је била да Вас у Пекингу угостимо као заиста искреног пријатеља и за то ме је лично задужио уз обавезу да Вам пренесем његове најсрдачније поздраве. Кина Србију сматра пријатељем, од срца подржавамо и очекујемо економски и друштвени напредак ваше државе. Нашу подршку у погледу очувања територијалног интегритета и суверенитета можете да очекујете, и захвални смо српском народу што је на нашој страни по питањима која су за нас од виталног и националног значаја. Спремни смо да чујемо од Вас све предлоге практичне сарадње са Србијом где мислите да може да се напредује“, истакао је Јанг Ђиече.

Састанак са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине задуженим за међународну сарадњу

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

Кина ће наставити са улагањем у капитал и технику Железаре, прва фаза ревитализације ТН Костолац је завршена, почели смо са другом фазом, надамо се да ће Србија пружити подршку за предвиђене радове на Костолцу А и Б. Очекујем да ћете обавити важне разговоре у Кини у нареднима данима, Кина подржава моћне компаније које учествују у приватизацијама на основу тржишних принципа, истакао је члан Политбироа.

Јанг је замолио председника Националног савета Николића да пренесе искрене поздраве председника Сија, председнику Србије Алелксандру Вучићу.

„Србија је једина држава која је формирала Савет за сарадњу са Кином и то много говори о жељи али и реалној потреби непрекидног контакта наших народа, као и даљег унапређења односа у свим сферама. Веза између Србије и Кине је нераскидива, сарадњу смо почели инфраструктурним пројектима затим успешном приватизацијом Железаре, надам се и РТБ Бора. Захвалан сам председнику НР Кине Си Ђинпингу што непрекидно брине о томе да ли се оснажује сарадња између наших држава. Честитам Вам успешан 19. конгрес и желим да остварите све што сте себи задали као циљеве током Конгреса“ нагласио је председник Националног савета Томислав Николић.

Председник Националног савета Николић током разговора честитао је члану Политбироа постављење на вишу функцију.

 Укидање печата