Насловна » Актуелности » Председник Националног савета са делегацијом обишао је рудник злата и бакра компаније Zijin

Актуелности

26.01.2018.

Председник Националног савета са делегацијом обишао је рудник злата и бакра компаније Zijin

Радна посета граду Сјамен

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић наставио је радну посету НР Кини, посетивши град Сјамен.

Након срдачног и веома пријатељског дочека од стране представника кинеске компаније Zijin председник Националног савете и званичници Владе Србије разговарали су са председником Управног одбора и извршним директором компаније Zijin Mining Group Чен Ђингхом.

Радна посета граду Сјамен

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

Том приликом Чен Ђингх је нагласио велики значај чињенице да су представници Националног савета и Владе Републике Србије прихватили позив компаније Zijin да првенствено посете компанију и да се лично упознају са радом и досадашњим достигнућима ове кинеске компаније. Кинеска банка од самог старта подржава и прати развој компаније Zijin, и значајну подршку даје управо идеји приватизације РТБ Бора, истакао је извршни директор Чен Ђингх.

„Народи попут српског и кинеског који имају дугу традицију знају да се препознају и да међусобно граде искрено пријатељство. У последње време дошло је до великог броја инвестиција Кине у Србију, то је само један од разлога због чега вам је српски народ наклоњен“, нагласио је председник Националног савета Николић захваливши се на веома срдачном дочеку делегације из Србије.

Након разговора са представницима кинеске компаније председник Националног савета са делегацијом обишао је рудник злата и бакра компаније Zijin, као и топионицу и ваљаоницу упознавши се са високим технологијама примењеним у производњи. Посетили су и геолошки музеј рудника Zijin који је у власништву ове компаније а чији је главни циљ помоћ у едукацији студената и грађана у области рударства.

 Укидање печата