Насловна » Актуелности »Састанак са извршним директором и председником УО Zijin Mining Group

Актуелности

27.01.2018.

Састанак са извршним директором и председником УО Zijin Mining Group

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић предводио је делегацију Владе Републике Србије приликом посете компанији Zijin Mining.

Током разговора са извршним директором и председником УО Zijin Mining Group Чен Ђингх, Николић је истакао да је Влада Републике Србије заинтересована за сарадњу са овом кинеском компанијом.“ Уколико дође до реализације приватизације РТБ Бора од стране Zijin компаније, могу да кажем да у оквиру „Појаса и пута“ веће инвестиције у рударство неће бити. Приватизација РТБ Бора је права прилика да учврстимо пријатељство које је председник НР Кине Си Ђинпинг назвао челичним“, истакао је председник Националног савета Томислав Николић.

Састанак са извршним директором и председником УО Zijin Mining Group

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

Извршни директор Zijin Mining Group Чен Ђингх приликом разговора изразио је велико интересовање компаније Zijin за приватизацију РТБ Бора, нагласивши да компанија Zijin Mining има водећу улогу у иницијативи „Појас и пут“ када је реч о кинеском улагању у рударску индустрију. Актуелни инвестициони пројекти компаније Zijin Mining углавном се дистрибуирају у више од 20 провинција Кине и 9 земаља у иностранству међу којима су: Русија, Киргистан, Таџикистан, Канада, Демократска Република Конго, Папу Нова Гвинеја, Перу, Аустралија и Јужна Африка. „Иновациони приступ у раду је један од главних начина пословања наше компаније, такође, Zijin придаје велики значај друштвено одговорном пословању, компанија је три пута освојила кинеску награду за доброчинство, створила више од 23 хиљаде радних места. Рудници злата и бакра на планини Zijin се придржавају иновативног концепта и постали су пример пословања за кинеске руднике са одрживим развојем високе ефикасности и ниских трошкова, уз поштовање циља „радна опасност на нули, еколошка несрећа на нули и професионална болест на нули.“

Састанак са извршним директором и председником УО Zijin Mining Group

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

Својом политиком пословања Zijin је начинио значајан прогрес у кинеској рударској индустрији“, истакао је извршни директор компаније.

„Очигледно је да сте компанија која је превазишла начин досадашњег размишљања о рударству и да је добро што се ширите на друге континенте, не само због вашег профита већ и зато што иза вас остаје чист и уређен терен,радници су заштићени по највишим светским стандардима. Искрено се надам да ћете доћи у Србију јер ваша компанија подиже стандард у рударству“, нагласио је председник Националног савете Николић након обиласка компаније Zijin Mining Group и рудника злата и бакра.

 Укидање печата