Насловна » Актуелности » Председник Си Ђинпинг : Посебну пажњу придајем развоју односа Кине и Србије и ценим наш дугогодишњи добар пословни однос и лично пријатељство

Актуелности

29.03.2018.

Председник Си Ђинпинг : Посебну пажњу придајем развоју односа Кине и Србије и ценим наш дугогодишњи добар пословни однос и лично пријатељство

Бивши председник Републике Србије и председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином господин Томислав Николић примио је писмо председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга. У писму се каже:

„Поштовани господине председниче, стари пријатељу, дозволите ми да се захвалим на честитки поводом мог поновног избора за председника Народне Републике Кине.

Током Вашег мандата на функцији председника Републике Србије дали сте истакнути допринос изградњи и развоју Свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије. Од ступања на функцију председника Националног савета за координацију сарадње са Народном Републиком Кином, даље подстичете развој пријатељства и сарадње наше две земље, што ја високо ценим. Посебну пажњу придајем развоју односа Кине и Србије и ценим наш дугогодишњи добар пословни однос и лично пријатељство. Уверен сам да ће Национални савет за координацију сарадње са Кином и даље подстицати конкретну сарадњу Кине и Србије у свим областима, ради још веће добробити две земље и два народа. Желим Вам пуно здравља и успеха.“ наводи се у писму председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.

 Укидање печата