Насловна » Актуелности » Председник Националног савете Николић позвао кинеске привреднике да наставе улагање у градове у Србији

Актуелности

02.04.2018.

Председник Националног савете Николић позвао кинеске привреднике да наставе улагање у градове у Србији

Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са представницима кинеских компанија заинтересованих за улагање у инфраструктуру, трговину, отварање фабрика електричних апарата, туризам, заштиту животне средине, филмску индустрију и културну сарадњу Кине и Србије.

Председник Националног савете Николић позвао кинеске привреднике да наставе улагање у градове у Србији

агенција Фонет

Представници кинеских компанија бораве у Србији са циљем детаљнијег информисања о условима пословања и неопходности испуњавања свих законских процедура за улазак на српско тржиште. Представници кинеских компанија нагласили су да политика пословања њихових компанија прати државну иницијативу „Појас и пут“ иницирану од стране председника Си Ђинпинга.

„Пријатељство Србије и Кине је безусловно и каракетрише га константан напредак посебно у области привредне сарадње. Србија и НР Кина имају потписану Заједничку изјаву о успостављању свеобухватног стратешког партнерства, Национални савет сарађује са Државном комисијом за реформе и развој НР Кине, а сваки пројекат који има за циљ унапређење сарадње двеју држава има и подршку председника НР Кине Си Ђинпинга“, нагласио је председник Националног савета Николић. Председник Националног савета истакао је да кинески привредници у Србији могу пронаћи партнере у свим областима свог пословања, и позвао је кинеске привреднике да наставе улагање у градове у Србији.

 Укидање печата