Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић именован је за почасног председника Кинеско - српског привредног удружења

Актуелности

26.07.2018.

Председник Националног савета Николић именован је за почасног председника Кинеско - српског привредног удружења

Председник Националног савета Николић именован је за почасног председника Кинеско -  српског привредног удружења

Фотографија: Канцеларија Националног савета

 

Обраћање председника Националног савета на свечаности поводом оснивања Кинеско - српског привредног удружења

Кроз целу своју историју Кина је рађала људе који су умели да је воде, чувају, развијају, обезбеђују бољи живот. Велики Конфуције је рекао да велики људи најтеже послове остављају себи. Председник Си Ђинпинг преузео је на себе тешку улогу не само да подигне Кину економски је ојача учини да сви њени грађани живе живот достојан човека већ и да се упусти и даље да помогне другима народима и државама.

Председник Националног савета Николић именован је за почасног председника Кинеско -  српског привредног удружења

Фотографија: Канцеларија Националног савета

 

Прва упоришна тачка Кине у Европи била је Србија из више разлога, и ми смо народ који има историју, традицију, културу, ми смо народ који се непрекидно борио против окупатора, ми смо народ који је поднео многе жртве у Првом и Другом светском рату борећи се против фашизма, нацизма и других великих зала. У Кини се то јако добро зна и некада ми се чини да нас цене више него што ми сами себе ценимо. Биће срећне све земље које буду сарађивале са Кином зато што је то један потпуно нови модел сарадње. Неки на западу кажу да је то освајање територије, освајачи не граде ауто-путеве, енергетске објекте, културне објекте, то раде велики људи, велики народи. Кина се овде појавила преко малих предузећа, приватника, предузетника, понекад и са јако јефтином робом лошијег квалитета. Неки од нас нису ни слутили шта све Кина може да производи. Тек је стратегија „Појас и пут“ показала право лице Кине. Нас очекује још много послова са кинеским партнерима и то су заједнички послови између пријатеља, нема условљавања, нема образаца по којима треба да се понашамо, наш интерес је да то све изградимо, Кина мора да пласира новац који зарађује из дана у дан. Желим да се захвалим амбасадору Ли Манчангу, понекад се не зна да ли више заступа Србију или Кину. Желим Кинеско - српском привредном удружењу пуно среће и успеха, позивам српске предузетнике, компаније да се укључе у рад овог необавезујућег, али веома корисног удружења.

Посебне поздраве и жеље за наставак успешне сарадње преносим од председника Србије Александра Вучића.

 Укидање печата