Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић: „Позитивна искуства са радом компанија из Шандонга представљају добру платформу за долазак нових компанија из Кине у Србију.“

Актуелности

07.11.2018.

Председник Националног савета Николић: „Позитивна искуства са радом компанија из Шандонга представљају добру платформу за долазак нових компанија из Кине у Србију.“

Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са замеником гувернера провинције Шандонг господином Вангом Шуђианом.

 Председник Националног савета Томислав Николић и заменик гувернера провинције Шандонг господин Ванг Шуђиан

Фотографија: Национални савет

У срдачном и отвореном разговору, председник Националног савета Николић је подвукао спремност на даље пружање подршке конкретним пројектима сарадње између Србије и кинеске провинције Шандонг. Председник Националног савета Николић је нагласио да досадашња позитивна искуства са радом компанија из Шандонга представљају добру платформу за долазак нових компанија из Кине у Србију. Додао је да су пријатељство два народа и обострано корисни пројекти чврст основ заједничке привредне сарадње, за коју очекује да ће се убудуће још више гранати и укорењивати.

Заменик гувернера Шандонга Ванг Шуђиен је истакао да је Томислав Николић стари пријатељ Кине и пренео је захвалност на његовом дугогодишњем залагању за учвршћивање веза Кине и Србије. Ванг Шуђиен током разговора са председником Националног савета Николићем, изнео је заинтересованост ове кинеске провинције за даљу сарадњу са Србијом у области инфраструктурних пројеката и заједничке пољопривредне производње за брзо растуће кинеско тржиште.

Из провинције Шандонг, на тржишту Србије је присутно више компанија, укључујући реномирану фирму за градњу инфраструктуре Ѕhandong Hi-Speed, произвођача гума Šandong Linglong и произвођача кућних апарата Hisense.

 Укидање печата