Насловна » Актуелности » Успех стратешког партнерствa РТБ Бора и компаније Зиђин заједнички је циљ кинеског и српског народа

Актуелности

18.03.2019.

Успех стратешког партнерствa РТБ Бора и компаније Зиђин заједнички је циљ кинеског и српског народа

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом кинеске компаније Zijin на челу са председником компаније господином Ланом Фушенгом.

 Успех стратешког партнерствa РТБ Бора и компаније Зиђин заједнички је циљ кинеског и српског народа

Фотографија: Национални савет

„Ми у Србији пратимо како напредује пословање РТБ Бора, јер инвестиција компаније Зиђин је највећа кинеска инвестиција у Србији. Очекујем да своје знање пренесете запосленима и руководству у РТБ Бору, да заједнички унапредите његово пословање, осавремените га и дате снагу РТБ Бору коју Зиђин има у Кини“, истакао је председник Националног савета Николић.

„У Србији сви имају велика очекивања од овог пројекта, велика пажња се посвећује пројекту и ван граница ваше земље. РТБ Бор је стар рудник, наишли смо на неколико објективних препрека које се тичу стратешких потеза пословања претходног руководства, због којих ће се неко време радити са мањим процентом ефикасности. Компанија Зиђин од када је у Србији, непрекидно уводи нове мере пословања, за добре резултате неопходно нам је и време, боримо се да престигнемо количину прошлогодишње производње. У будућности фокус наше компаније у Бору је на заштити безбедности производње, као и на заштити животне средине. Компанија Зиђин урадиће све у својој моћи зарад развоја овог пројекта“, нагласио је Лан Фушенг.

Председник Националног савета истакао је да је у Бору производња зависила од проналажења најбогатије руде и најмањих трошкова, и да се рудник није користио плански. “Због тога ћете понекад имати и мању производњу исправљајући грешке претходника. Успех стратешког партнерства РТБ Бора и компаније Зиђин, за привреду Србије је веома битан, заједнички је циљ кинеског и српског народа, због чега ћемо и у будућности пружати велики значај и подршку његовом успешном резализовању“, додао је председник Националног савета.

 Укидање печата