Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић обишао је кинеску компанију Sinopharm International

Актуелности

24.04.2019.

Председник Националног савета Николић обишао је кинеску компанију Sinopharm International

Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић обишао је кинеску компанију Sinopharm International.

 Председник Националног савета Николић обишао је кинеску компанију Sinopharm International

Фотографија: Национални савет

Генерални менаџер компаније Ли Ћан истакао је да Sinopharm представља највећу кинеску здравствену компанију која је прва у Кини а шеста у свету по производњи, дистрибуцији лекова, медицинске опреме, компанија која велику пажњу посвећује истраживању у области медицине, на чему је ангажовано 3500 истраживача,као и друштвеној одговорности, поседује и 50 болница у Кини. “У Србији смо кренули од Клиничког центра у Нишу, циљ нам је да започнемо и реализујемо нове пројекте у Крагујевцу и Новом Саду, желимо да дамо допринос здравственој заштити Србије. Дугорочна сарадња са Србијом у перспективи је компаније Sinopharm International. Можемо сарађивати по моделу да самостално или заједнички са неком српском компанијом, уложимо у отварање опште болнице, или да отворимо фабрику која ће производити медицинску опрему. Власти у Кини сматрају да постоји могућност производње медицинске опреме у Србији. Постоји потенцијал за сарадњу Кине и Србије у области здравства и здравствене заштите. Sinopharm International има подршку Владе Кине за реализацију нових пројеката у Србији, имамо и подршку Кинеске банке за инвестирање у Србију. Током разговора представници компаније Sinopharm International изразили су и жељу да потпишу Меморандум о разумевању са министарством здравља Србије као основу за даљу сарадњу.

“Присуствовао сам отварању Клиничког центра у Нишу и знам како изгледа и каквог квалитета је медицинска опрема произведена у вашој фабрици. Пратим реализацију вашег пројекта у Добоју, у Републици Српској. Сигуран сам да Sinopharm International може успешно да реализује своје пројекте и у Србији. Нашим градовима недостају опште болнице а постоје услови и да се изгради нова фабрика која ће пословати успешно зато што у Србији постоји дуга традиција производње лекова.

У Крагујевцу постоји Клинички центар али не и општа болница где би се примали пацијенти за специјалистичке прегледе, мање хирушке интервенције и то је прилика да са Владом Републике Србије учествујете у реализацији пројекта опште болнице у Крагујевцу. Желимо да се Sinopharm учврсти у Србији”, истакао је председник Националног савета Николић.

 Укидање печата