Насловна » Актуелности » Србија је стабилна држава, спремна за нове инвестиције

Актуелности

07.09.2019.

Србија је стабилна држава, спремна за нове инвестиције

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић првог дана боравка у Кини током сајма CIFIT разговарао је са представницима кинеске компаније China New City Commercial Development Co. Ltd из провинције Анхуи, која се бави изградњом, продајом и управљањем комерцијалних непокретности.

 Србија је стабилна држава, спремна за нове инвестиције

Фотографија: Национални савет

Председник Националног савета Николић истакао је да Србија и Кина имају потписан Споразум о свеобухватном стратешком партнерству и да је сарадња првенствено почела кроз реализацију инфраструктурних пројеката, а да се проширила на све области сарадње. “Искрено се надам да ће састанци кинеских и српских привредника као и наших званичника, током сајма “CIFIT 2019” допринети развоју односа кинеских провинција и Србије, као и свеобухватних односа наших двеју држава. Србија је оцењена као стабилна држава за нове инвестиције и сви који желе да инвестирају у Србију код нас су добродошли”, нагласио је председник Националног савета Николић.

Током састанка представници кинеске компаније изразили су заинтересованост за изградњу стамбених објеката у Србији, посебно у Београду и на подручју реке Дунав. Представници компаније China New City Commercial Development Co. Ltd истакли су да је њихова компанија веома утицајна у Кини и мећу кинеским привредницима, као и да имају седиште у Немачкој али да желе даље да развијају своје пословање у Европи.

“Искуство страних инвеститора када је реч о стамбеној градњи у Србији је изузетно позитивно, у нашој земљи постоје веома добре могућности за градњу станова и комерцијалних комплекса”, нагласио је током састанка директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић.

 Укидање печата