Насловна » Актуелности » Председник Националног савета разговарао је са државном и привредном делегацијом града Вуши

Актуелности

12.12.2019.

Председник Националног савета разговарао је са државном и привредном делегацијом града Вуши

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са државном и привредном делегацијом кинеског града Вуши.

 Председник Националног савета разговарао је са државном и привредном делегацијом града Вуши

Фотографија: Национални савет

„Захваљујући кинеским инвестицијама првенствено у инфраструктурне пројекте Србија и Кина урадиле су много, али ми смо развили сарадњу и у другим областима, а сада прелазимо на нов ниво сарадње, заједничку производњу за трећа тржишта. Знам да ћете сутра посетити Крагујевац како бисте се упознали са могућностима инвестирања у овај град. Крагујевац је град који означава српску историју али и индустријиски развој наше земље. Крагујевац је отворен за сваку врсту сарадње са Кином, али то могу да кажем и за све друге градове у Србији. Србија има велике могућности за продубљивање сарадње са Кином у свим областима од заједничког интереса. Информисан сам да у вашем граду послује више од 2.000 ИТ компанија чији приходи чине око 20% укупног прихода на државном нивоу из ИТ области. Изузетно поштујем ваш напредак у ИТ области, желим да се и даље развијате и да својим грађанима обезбедите бољи живот“, истакао је председник Националног савета Николић.

„Народ у Кини зна да су кинеско - српски односи значајно ојачани захваљујући Вашем доприносу и пријатељству које имате са председником НР Кине Си Ђинпингом. Вуши је утицајан град у Кини, због своје економске способности и привредног развоја. Наш град је на 14. месту по БДП у Кини, у Вушију послује велики број компанија посебно успешних у ИТ области. Трговинска размена нашег града са другим државама у 2018. години износила је 93 милијарде долара. Захваљујући иницијативи „Појас и пут“, многе наше компаније спремне су да инвестирају у друге земље, а посебно смо заинтересовани за инвестирање у пријатељску државу Србију. У Вушију постоји јака жеља наших компанија као и спремност локалне власти да инвестирају у Србију. Циљ нам је да током посете Србији, а посебно Крагујевцу, добијемо што више информација о могућностима за инвестирање, које ћемо пренети привредницима нашег града по повратку“, истакао је шеф кинеске делегације Чен Мингхуи.

 Укидање печата