Насловна » Актуелности » Секретар КПК Комитета провинције Шандонг захвалио председнику Националног савета Николићу на писму подршке

Актуелности

14.02.2020.

Секретар КПК Комитета провинције Шандонг захвалио председнику Националног савета Николићу на писму подршке

Ваша екселенцијо, председниче Николићу,

Хвала Вам за Ваше писмо. Веома смо дирнути и охрабрени Вашим саосећањем и подршком у овој критичној фази борбе против епидемије. У име преко 100 милиона људи из Шандонга и у своје име, желим да изразим искрену захвалност Вама и грађанима Србије.

 Секретар КПК Комитета провинције Шандонг захвалио председнику Националног савета  Николићу на писму подршке

Од избијања епидемије, Кинези су се, под вођством и личним залагањем председника Си Ђипинга, ујединили као једно и усвојили одлучне, стриктне и темељне мере за обуздавање њеног ширења, водећи велику народну борбу против епидемије. Шандонг је правовремено активирао Први ниво хитног реаговања у јавном здравству и предузео низ корака да унапреди превенцију и да контролише догађаје на одговарајући начин. Тренутно, епидемија у Шандонгу је генерално стабилна и под контролом, људи живе устаљени живот, а компаније несметано послују. Људи широм провинције имају пуно поверење у то да ћемо однети победу над епидемијом. Здравље и безбедност српских држављана у Шандонгу је озбиљно схваћено и предузели смо мере да осигурамо њихово здравље и животе. Убеђен сам да ће, уз подршку Србије и међународне заједнице, Шандонг и Кина у целини обезбедити пуну победу у борби против епидемије.

Током година, Србија и Шандонг су имали блиску сарадњу. Аутопут Е763 који је изградила Shandong Hi-Speed Group, је отворен за саобраћај. Пројекат унапређења аутопута Београд-Зрењанин и појекат моста преко Дунава у Новом Саду су у току. Изградња нове фабрике у коју је инвестирао Shandong Linglong Tire, је почела прошлог марта. Кинески културни центар у Београду, који гради Shandong Hi-Speed Group, ће бити отворен ове године. Као први културни центар Кине у Централној и Источној Европи, имаће значајну улогу у промовисању узајамног поверења и пријатељства између наша два народа.

Желео бих да Вам још једном захвалим за писмо и Вашу подршку Шандонгу. Нека дуго живи пријатељство Кине и Србије. Унапред се радујем успешним резултатима суб-националне сарадње између Србије и Шандонга.

Liu Jiayi

Секретар КПК комитета провинције Шандонг

 Укидање печата