Насловна » Актуелности » Партијски секретар повинцијског комитета КПК Фуђиен упутио писмо захвалности председнику Националног савета

Актуелности

20.02.2020.

Партијски секретар повинцијског комитета КПК Фуђиен упутио писмо захвалности председнику Националног савета

Њ.Е. Томислав Николић,

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином

16. фебруар 2020. године

Ваша екселенцијо, председниче Николићу,

Хвала Вам за писмо. Ваша брига и подршка током овог критичног периода борбе против вируса, говори много о вредности пријатељства између Србије и Фуђиен провинције, које су спремне да и у добру и у злу помогну једна другој. Због тога смо искрено захвални и то ћемо увек памтити.

Од избијања новог корона вируса, кинеска влада и њен народ чине све што је у њиховој моћи како би решили ову ситуацију. Председник Си Ђипинг је одржао многе састанке, саслушао извештаје и издао важна упутства. Лично је преузео вођство и покренуо план за спречавање и контролу епидемије, захтевајући да се животи и здравље људи ставе на прво место и да се усвоје најстроже и свеобухватне мере, како би се добила ова борба. Одлучне и ефектне мере које је кинеска влада предузела на време су признате и похваљене од стране СЗО и многих држава.

Провинцијски секретаријат КПК Фуђиен и Народна Влада провинције Фуђиен су такође придали велику важност сузбијању вируса и одлучно су применили одлуке и планове, које је донео Централни комитет партије, на челу са другом Си Ђипингом. Цела провинција, укључујући и странце који овде живе, је уједињена како би се осигурало здравље и безбедност људи, спровођењем најдетаљнијих и најстрожијих мера у превенцији и контроли болести. Преузимајући одговорност за наш народ, ми обезбеђујемо потпуну отвореност и транспарентност у давању података о случајевима COVID-19, свакога дана. У овом тренутку, наш рад је постигао позитивне резултате, са постепеним смањивањем броја новооболелих. Уз велике напоре целе провинције и уз подршку наших међународних пријатеља, имамо потпуно поверење да ћемо премостити ове изазове.

Придајемо велики значај нашој пријатељској сарадњи са Србијом. Под окриљем „Појаса и пута“ и „сарадње 17+1“, више смо него спремни да са Србијом наставимо нашу пријатељску размену и сарадњу орјентисану ка резултатима у погледу трговине, економије, размене људи, образовања и здравства и да наше односе подигнемо на виши ниво.

Желим Вам добро здравље и успех у Вашем раду, просперитет Вашој земљи и срећу Вашем народу.

Yu Weiguo
Партијски секретар провинцијског комитета КПК Фуђиен

Писмо - енглески

 Укидање печата