Насловна » Актуелности » Томислав Николић прикупио донацију за грађане кинеске провинције Хубеј

Актуелности

26.02.2020.

Томислав Николић прикупио донацију за грађане кинеске провинције Хубеј

У просторијама Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином, у присуству госпође Чен Бо, амбасадора НР Кине, уручена је новчана донација коју је прикупио Томислав Николић, председник Националног савета. Донацију, која ће бити искоришћена за набавку опреме и средства потребних за борбу против КОВИД-19, примио је представник компаније „Синофарм“ Тонг Шин. Сва набављена опрема биће бесплатно подељена грађанима провинције Хубеј.

 Томислав Николић прикупио донацију за грађане кинеске провинције Хубеј

Госпођа Чен Бо се захвалила на помоћи господину Николићу, „великом пријатељу Кине“, у име грађана Кине. Нагласила је да између Кине и Србије влада челично пријатељство и истакла да је Србија од самог почетка епидемије корона вируса уз Кину.

 Томислав Николић прикупио донацију за грађане кинеске провинције Хубеј

Николић је рекао да се Кина бори за целокупно човечанство и да је ова донација симболична али може да буде подстрек свима да издашније помогну и одвоје већа средства за Кину као вечитог пријатеља Србије и њен храбри и велики народ, као и да ће покушати да прикупи још донација. Осим лично прикупљене помоћи, додао је и да Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином учествује у различитим активностима којима Влада Србије помаже Кини.

 Укидање печата